Wednesday, May 8, 2013

ခုခံအားစနစ္ကို ျမင့္တင္ ေပးႏိုင္ေသာ အစားအစာ(၅)မ်ိဳး


ခုခံအားစနစ္ကို ျမင့္တင္ ေပးႏိုင္ေသာ အစားအစာ(၅)မ်ိဳး
================================


၁။ ဒိန္ခ်ဥ္

ဒိန္ခ်ဥ္တြင္ အူလမ္းေၾကာင္း အတြင္းရွိ ေကာင္းမြန္ေသာ ပိုးမႊားမ်ားကို အေထာက္အပံ့ ေပးႏိုင္ေသာ အစြမ္းရွိၿပီး သင့္ခႏၶာကိုယ္က အာဟာရမ်ားကို ပိုမို စုပ္ယူႏုိင္ရန္ ကူညီ ေပးႏုိင္ပါတယ္။
သင့္ကိုလည္း ဖ်ားနာျခင္းမွ ကင္းေ၀း ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေလ့လာမႈ တစ္ခုတြင္ ဒိန္ခ်ဥ္ ေသာက္ျခင္းက အေအးမိဖ်ားနာျခင္း၊ ေရာဂါပိုးကူး စက္ခံရျခင္းတို႔အား ၁၉%ပိုမိုသက္ သာေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။

၂။ ႏို႔ေဖ်ာ္ရည္

ယင္းKefir)ႏို႔ကို အခ်ဥ္ေဖာက္ ထားေသာ ႏို႔ေဖ်ာ္ရည္ မ်ားတြင္လည္း အူလမ္းေၾကာင္း အတြင္းရွိ ပိုးမႊားမ်ား ကိုအေထာက္အပံ့ ေပးႏိုင္ၿပီး ခုခံအား စနစ္ကို အေထာက္အပံ့ ေပးႏိုင္ပါ တယ္။

၃။ အခြံမာသီးမ်ား

အခြံမာသီးမ်ားဟာ Omega 3 fatty အက္စစ္မ်ားစြာ ပါ၀င္ၿပီး ယင္းက ဖ်ားနာျခင္းကို သက္သာေစကာ၊ ေလ့လာမႈ တစ္ခုအရ Omega 3 fatty အက္စစ္က ေလႁပြန္တြင္း ပိုး၀င္ျခင္းကို သက္သာ ေစေၾကာင္း သိရပါတယ္။

၄။ အသီးအရြက္ႏွင့္ သစ္သီးမ်ား

၎တို႔က သင့္ရဲ႕ ခုခံအားစနစ္ကို ျမႇင့္တင္ ေပးႏိုင္ၿပီး အထူးသျဖင့္ ဗီတာမင္စီ ႂကြယ္၀ေစတဲ့ အသီး မ်ားျဖစ္တဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ပန္ေဂၚဖီ စိမ္း၊ မုန္လာဥနီစတဲ့ အသီးေတြက ပိုၿပီးျမႇင့္္တင္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment